O nama 2018-03-14T21:45:03+00:00

O nama

Plesni klub – STUDIO LOT LORIJEN – se od 2007. godine bavi svim street plesovima. Pod street plesove spadaju HIP-HOP, BREAK DANCE, DISCO DANCE I ELECTRIC BOOGIE, kao i STREET SHOW-om. To je plesna disciplina u koja je prožeta svim već pomenutim stilovima tj. zahteva kombinaciju svih street plesova.Takođe, pored street plesova plesni klub nudi i širok spektar latino-američkih plesova. Kao najpopularniji u zadnje vreme pomenućemo salsu, kao i latino fitnes za sve rekreativce.Svi pomenuti plesovi spadaju u moderne plesove koji su po novom zakonu o sportu prepoznati kao grana sporta u Srbiji.

Dostignuća

Plesni klub – Studio Lot Lorijen – je za sve godine postojanja ostvario veliki uspeh, što se tiče plesa u Srbiji. Kao i prethodnih godina i ove godine smo aktuelni državni prvaci u street show-u u kategoriji dece, juniora i odraslih, vicešampioni u hip-hop duo deca i odrasli, šampioni trio hip hop deca i junior, državni prvaci street show male grupe junior, odrasli i hip hop deca, vicešampioni u hip hop juniori itd. A nismo ništa manje uspešni ni na svetskoj sceni. Pobednici smo i vicešampioni u street show disciplini 2012. godine u Beču na međunarodnom takmičarskom festivalu modernog plesa, a titule smo potvrdili i 2013. godine na istom festivalu u Pragu, a ponovnu potvrdu titula očekujemo ove godine u Barseloni.

Klub se može pohvaliti da u svojim redovima ima jedinog operativnog trenera plesa u zapadnoj Srbiji , kao i nacionalnog i internacionalnog sudiju za moderan ples, takmičarskog direktora u savezu, a najstariji član kluba je predsednik nadzornog odbora Nacionalne plesne organizacije DO-SERBIAN.